Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2014 19:19 - САЩ се наслаждават на кървопролитията в Украйна – черновицкият епископ Лонгин
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1871 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.09.2014 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Владиката Лонгин, епископ Банченски, викарий на Черновицката епархия от Украинската Православна Църква - Московска Патриаршия, станал широко известен с филма «Форпост», произнесе извънредно силна проповед против войната в Украйна и против ръководството на страната си, които нарече «проклети» и «слуги на сатаната».

image

Той призова украинските вярващи да не пращат децата си на смърт, защото това противоречи на православната вяра.

Епископ Лонгин за мобилизацията

Призовавам ви да сте единни и да не пращате децата си на смърт. Нашата православна вяра не ни позволява да се убиваме едни - други.

Те, поради политическите си интереси, искат гибелта на хората ни, които живеят в мир с Бога.

Скъпи мои, не ви е позволено да стреляте и да убивате. Бог дава живота, и Той го взема. Украинските лидери заявиха, че «православната вяра е най-големият враг на Украйна». – Така са им го продиктували чужденците, за които истината е непоносима, защото са слепи.

За жертвите от конфликта в Украйна 

Как може да се вдигне оръжие и да се стреля в Божието творение? То, както и ние, има майка, жена, деца. Защо ни принуждават насила да убиваме?
Тайното ще стане явно: гинат хиляди и десетки хиляди, а те говорят за стотици. Аз не благославям да идете на тази война. Призоваваме ви към мир.

Убити са десетки хиляди войници, и даже майките им още не знаят, че те вече не са между живите. Аз не се занимавам с политика, но с болка казвам, че тази война не е против врагове, а е война между нас. Проклетниците защитават САЩ, и искат да видят как православните взаимно се избиват, а в това време те ядат, пият, веселят се и се радват, че на светата земя се пролива кръв.

За участието на Съединените Щати и Запада в конфликта

Те изцяло ще платят за кръвта, която обагри ръцете е дрехите им. Всичко това е дело на ръцете на проклетата Европа, за която светите отци са казали: «Не се покланяйте на зверовете», и на американците, които, където и да са се намесили, сеят само вражда и кървопролития. Сега те отстрани се наслаждават, че се пролива кръвта на нашите християни.

Братя! Всички ние чувстваме, че сме на прага на трета световна война. Ето защо ви призовавам: покайте се!
Благодаря на всички села в Буковина, на всичките и жители, затова че се вдигнаха. Към това са призвани всички: ние няма да дадем децата си на смърт!

За сегашните лидери на Украйна

Аз никога няма да поменавам по време на Божествена литургия, проклетите ръководители на нашата страна, тези невярващи и нямащи страх Божий, които седят в креслата и раздават заповеди за убийства.
Остана ни само едната молитва: Господи, ако още е възможно, просвети ги, защото ги е обзела тъмнината на преизподнята. На тях не им трябва нищо друго, освен кървопролития, и това им доставя удоволствие. Сатанисти! Слуги на лукавия. И ако те не се спрат, Господ ще ги спре, но тежко им тогава.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28351712
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930